Over mij

Ik ben Klaartje Zwitser, getrouwd met Edward. We hebben samen drie dochters. We houden er van om als gezin samen op te trekken en dingen te ondernemen.

In 2000 haalde ik mijn diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en ben ik aan het werk gegaan als maatschappelijk werker. Eerst bij Bureau Jeugdzorg, daarna als school- , algemeen- en medisch maatschappelijk werker. Op dit moment werk ik als praktijk ondersteuner GGZ in een huisarstenpraktijk.

Door dagelijks op te trekken met mensen die even vastlopen in het leven, ontdekte ik waar mijn kracht en interesse ligt: levensverhalen en relaties. Ik luister graag naar iemands levensgeschiedenis en wat het leven hen heeft gebracht. Ik heb gezien dat hoe je bent opgegroeid voor een groot deel bepaalt hoe jij nu in het leven staat. Hoe je met andere mensen omgaat en hoe je op situaties reageert.

De contextuele benadering sluit aan bij mijn interesse en bij wat ik in de afgelopen 20 jaar in de praktijk heb geleerd. Daarom besloot ik naast mijn werk als maatschappelijk werker te starten met een opleiding tot contextueel therapeut. Deze heb ik met goed gevolg afgerond. In deze opleiding heb ik geleerd dat het leven heel dynamisch kan zijn en soms ook onrechtvaardig. Ik heb er ook geleerd dat er hoop is, ook als dat soms anders lijkt. Wanneer je aandacht geeft aan wat moeilijk gaat en investeert in de betrouwbaarheid van jouw relaties, ontstaat er meer ruimte voor jezelf en worden nieuwe wegen zichtbaar.

In de afgelopen 20 jaar ontdekte ik ook dat mijn hart ligt bij het begeleiden van vrouwen in allerlei levensfases. Jonge meiden die op zoek zijn naar de route in hun leven, (jonge) moeders die in balans willen komen met hun nieuwe rol, vrouwen die worstelen met hun identiteit, maar ook vrouwen die door een heftige periode van het leven gaan: rouw, scheiding, verlies, burn-out.

Mijn ervaring en kennis breng ik samen in mijn praktijk ‘Klaartje Zwitser | Vrouw & Therapie’.

Aanbod

Vrouw en identiteit

Veel vrouwen kennen problemen rondom hun zelfbeeld en eigenwaarde. Je voelt je onzeker of zit niet lekker in je vel. Ook kunnen zich allerlei lichamelijke klachten ontwikkelen.

Vrouw en therapie

Iedereen maakt moeilijke periodes mee. Er sterft een dierbaar iemand, er speelt een conflict op je werk, mogelijk ga je scheiden of blijft je kinderwens onvervuld. Het kan ook zijn dat het niet goed gaat, zonder aanwijsbare oorzaak.

Moeder en balans

Moeder worden is een grote verandering in je leven. Waar de hele wereld lijkt te genieten van een baby en het moederschap, zijn er ook vrouwen die moeite hebben met deze grote verandering. Hoe houd je alle ballen hoog?

Jong, vrouw en nu…

Je staat midden in het leven, je kunt alle kanten op, maar voor jou is de grote vraag: welke kant? Jonge vrouwen kunnen flink worstelen met alle mogelijkheden die er zijn. Samen kijken we wat je verder kan helpen om je koers te bepalen.

Contact Klaartje

certificatie & registratie